Uprava policije MUP-a KS dobila vrijednu opremu od Ambasade SAD-a u BiH

Jučer je Upravu policije MUP-a Kantona Sarajevo, u ime Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, posjetio Erik Larson, savjetnik u Uredu za borbu protiv korupcije i kontrolu kvaliteta Kantona Sarajevo.

Tom prilikom je Larson policijskom komesaru Selimoviću, uručio vrijednu opremu namijenjenu kriminalističko-obavještajnoj jedinici Uprave policije. Posjeta je iskorištena za međusobnu razmjenu mišljenja o trenutnoj sigurnosnoj situaciju na području Kantona Sarajevo, a Larson je u ime Ambasade SAD-a u BiH i svoje lično ime, izrazio snažnu podršku dosadašnjem, ali i budućem radu Uprave policije MUP-a KS u oblasti borbe protiv svih oblika protivpravnog ponašanja, a posebno slučajevima organizovanog kriminala i korupcije.

Zahvalivši se na uručenoj opremi, policijski komesar Uprave policije, generalni inspektor Nusret Selimović je naglasio svoju ličnu, ali i institucionalnu opredijeljenost da u svom budućem radu i djelovanju, policija ostane potpuno nezavisna, sposobna da se odupre svim vrstama negativnih utjecaja i pritisaka, svakodnevno podižući svoj profesionalizam na viši nivo, te će na taj način doprinositi stvaranju bolje i svjetlije budućnosti naših građana, kao i povoljnijem sigurnosnom ambijentu u Kantonu, ali i cijeloj Bosni i Hercegovini.

U tom smislu, policijski komesar Selimović je posebno podvukao značaj i važnost podrške koju Uprava policije ima od strane Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini.

Radio AS