Upućeno obavještenje zdravstvenim ustanovama u KS o postupanju na dan izbora

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo je objavilo obavještenje za zdravstvene ustanove i dežurne uposlenike o postupanju na dan Opštih izbora.

Kako su saopštili iz Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvu zdravstva su upućene inicijative po pitanju formiranja mobilnih timova koji bi bili raspoređeni po svi zdravstvenim ustanovama na području Kantona Sarajevo, koje imaju svoje dežurne službe – Klinički centar Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Opća bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš”, Psihijatrijska bolnica i Dom zdravlja Kantona Sarajevo.

“Ovim putem obavještavamo podnositelje navedenih inicijativa da je u skladu s pravilnikom o radnom vremenu u zdravstvenim ustanovama, koje imaju status ugovorne zdravstvene ustanove, kao i privatnih zdravstvenih radnika koji imaju status ugovornih zdravstvenih radnika propisano da dežurstva počinju neradnim danom od 8 sati. U skladu s tim, uposlenici su u mogućnosti da svoje biračko pravo ostvaruju od 7 sati, kada se otvaraju biračka mjesta”, obrazloženo je.

Upućen je apel spomenutim zdravstvenim ustanovama za toleranciju kašnjenja uposlenika do 15 minuta zbog eventualnih gužvi na biračkim mjestima.

Radio AS