Uskoro izložba u Vijećnici “Dva umjetnika – Jedna ljubav” Hanne Dujmović i Rikarda Druškića

Svečano otvorenje slikarske izložbe Hanne Dujmović i Rikarda Druškića ”Dva umjetnika – Jedna ljubav” održat će se 21.10. (petak) u Vijećnici sa početkom od 20:00 sati.

Hanna Dujmović i Rikardo Druškić su umjetnici sa bogatom istorijom izlaganja širom svijeta. Njihove slike nalaze se u nekoliko stotina privatnih kolekcija, te su vrlo poznati i priznati kod lokalne publike. Aktivno rade i stvaraju u domenu slikarstva, street art umjetnosti, te su radili i rade na mnogim projektima koji se tiču podizanja svijesti o umjetnosti kao jednoj o najbitnijih grana kulture u našoj državi i šire. Njihov rad do sada su podržale mnoge NVO organizacije, ambasade i utjecajne ličnosti iz svijeta biznisa.

Oba umjetnika imaju specifičan stil izražavanja u slikarskom mediju. Ono što je probudio želju za zajedničkim izlaganjem u jednom velikom prostoru jeste ista ljubav i senzibilitet prema stvaranju umjetničkih djela dosta sličnom tehnikom. Njihova djela su cijele naracije smještene u okvir platana koja odišu koloritom, dinamikom, mistikom, ali i sentimentalnim detaljima koji kod posmatrača/publike mogu izazvati reakciju i interakciju sa djelima. Slike su vizuelno privlačne, autentične i posmatrače odvode u jednu posve novu dimenziju.

Kustoskinja izložbe je Milica Zorić istorije umjetnosti Univerziteta u Parizu.’

Radio AS