Uskoro pokretanje javne nabavke za izgradnju kružne raskrsnice u Butmiru

Direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur potpisali su danas Sporazum o zajedničkom pokretanju postupka javne nabavke “Izgradnje kružne raskrsnice u Butmiru”.

Potpisivanju je prisustvovao i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je istakao važnost nastavka dobre saradnje i u ovoj godini sa ovom općinom.

“Naš cilj je razvijanje i maksimalno poboljšanje cestovne infrastrukture u svim općinama. Ove godine nastavljamo sve započete projekte, ali krećemo i sa realizacijom novih, koji će dugoročno riješiti pitanje gužvi, te tako unaprijediti kvalitet života”, naglasio je ministar Šteta.

Sporazumom su utvrđena prava i obaveza potpisnika, kao i odredbe zajedničke nabavke.

“Kroz ovaj projekt riješit ćemo nešto što stanovnici naselja Butmir dugo očekuju, a za koji su iskazali potrebu i kroz javnu raspravu o Nacrtu budžeta Općine Ilidža za 2022. godinu, označivši ga kao prioritetan. Nadam se da ćemo na ovaj način saobraćajnicu učiniti sigurnijom, te dodatno smanjiti gužve u saobraćaju”, kazao je ovom prilikom načelnik Muzur.

Vrijednost Sporazuma je 390.000 KM, od čega će Direkcija za puteve obezbijediti 300.000 KM, a Općina Ilidža ostatak iznosa.

Javna nabavka će se, nakon što se završe sve aktivnosti koje proizilaze iz ovog Sporazuma, provesti primjenom otvorenog postupka.

Radio AS