Veliki koncerti Latifa i Mravka Travka u decembru u Sarajevu i Zenici

Latif i Mravko Travko nastavljaju svoja tradicionalna decembarska druženja sa mališanima koncertima u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, te u Bosanskom narodnom pozorištu u Zenici.

Koncert u sarajevskom BKC-u zakazan je za 17. decembar, dok će dan poslije Latif i Mravko Travko nastupiti i u Zenici, na spomenutoj lokaciji.

Zanimljivo je da će po prvi put na koncertima nastupati i Dječiji hor “Mravko Travko” koji je nedavno počeo sa radom.

“Ovi koncerti Latifa i Mravka Travka su zapravo nastavak tradicije koju smo 2017., 2018. i 2019. godine postavili u Sarajevu, kada smo te tri godine zaredom radili decembarske koncerte. Ove godine idemo i u pozorište u Zenici da proširimo taj veliki krug. Tim koncertima smo uspjeli da djeca ponesu nešto što je pozitivno i lijepo u smislu odgoja i zabave. To je nastavak misije za koju se nadam da će dugo trajati. Sa nama na sceni će biti i hor ‘Mravko Travko’, koji je ujedno i plesna grupa. Mislim da ćemo napraviti jedan pravi spektakl za mališane, što, nakon koncerta koji smo 2019. godine održali u dvorani ‘Mirza Delibašić’, roditelji i djeca od nas i očekuju. Koncerti će biti i svojevrsna promocija albuma ‘Družina čarobne travke’ koji je objavljen 2021. godine u jeku pandemije”, kaže Latif Moćević.

Sadržajima za djecu se danas, kako smatra Moćević, posvećuje vrlo malo pažnje.

“U regionu i na prostoru naše BiH ima prostora za još desetine ovakvih projekata. Nadam se da će naš i rad drugih ljudi na ovom polju podstaknuti umjetnike da na tom putu urade nešto značajnije. Generalno, sadržaja koji trebaju da odgajaju djecu je jako malo. Nadam se da će u godinama koje dolaze umjetnici kanalisati te projekte koji za djecu čine dobro”, zaključuje Latif.

Koncerti Latifa i Mravka Travka u Sarajevu i Zenici će trajati sat vremena, a ulaznice po cijeni od 10 KM se mogu kupiti putem platforme kupikartu.ba.

Za sarajevski koncert karte se mogu kupiti i u “Mravko Travko & Lollipops”, restoranu za velike i male u Sarajevu.

Radio AS