ViK u avgustu naplatio skoro 5 miliona KM računa, najviše u istoriji preduzeća

Kantonalno javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo u avgustu 2022. godine ostvarilo je najveću naplatu na osnovu računa za vodu i odvodnju u istoriji preduzeća.

Uposlenici Službe naplate i obračuna utroška vode po osnovu ispostavljenih računa za vodu i odvodnju naplatili su 4.811.661 KM.

“Rezultat je to aktivnosti koje su se provodile u prethodnom periodu, a koje podrazumijevaju usmeno i pismeno upozoravanje dužnika, te pojačane aktivnosti na isključenju u svim slučajevima kada tehnički uslovi dozvoljavaju samostalno isključenje dužnika”, kazao je Amar Nović, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo.

Istakao je da preduzeće svake godine ima povećanu naplatu u ljetnim mjesecima jer u tom periodu korisnici koji žive van Bosne i Hercegovine prilikom dolaska na godišnji odmor plaćaju svoje račune, kao i da u tom periodu više posla imaju i pravna lica pa samim tim je njihov utrošak vode veći što rezultira većom naplatom.

Pored ostalog ostvareni rezultati pokazatelj su i podrške i povjerenja koje građani imaju u naše preduzeće s obzirom na trud i rad naših uposlenika na terenu kako bismo imali uredno vodosnabdijevanje na zadovoljstvo naših potrošača.

Radio AS