Vlada Kantona Sarajevo izdvaja 150.000 KM za žensku reprezentaciju i odlazak na SP

Vlada Kantona Sarajevo će izdvojiti 150.000 KM za odlazak ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo koje će se održati u Australiji.

Nakon današnjeg dramatičnog saopštenja Košarkaškog saveza BiH u kojem je navedeno da, ukoliko se od ponedjeljka ne nabavi 150.000 KM, naša selekcija neće igrati na smotri najboljih svjetskih selekcija jer ne mogu kupiti karte za prevoz.

Ukoliko KSBiH ne izvrši kupovinu do predviđenog roka i ne pošalje dokaze Međunarodnoj košarkaškoj federaciji (FIBA) o dolasku na SP u predviđenom terminu, uslijedit će kazna, vjerovatno u konkretnom slučaju odluka o eliminaciji reprezentacije BiH sa takmičenja.

I nakon što je KS BiH objavio ovu informaciju, uslijedio je ekspresan odgovor, i to od Vlade Kantona Sarajevo, koja će uplatiti potrebna sredstva. Ipak, činjenica da jedan kanton finansira državni tim samo je jedan od pokazatelja urušenog državnog sistema u kojem živimo.

Podsjetimo, Svjetsko prvenstvo se održava od 22. septembra do 1. oktobra u Sidneju, a reprezentacija BiH nalazi se u grupi A sa selekcijama Belgije, Južne Koreje, Kine, Portorika i Sjedinjenih Američkih Država.

Naša reprezentacija će 17. i 18. augusta igrati dvije prijateljske utakmice protiv selekcije Portugala u Sarajevu, a dan kasnije putuju u Francusku gdje će 20. i 21. augusta igrati dvomeč protiv selekcije te zemlje.

klix.ba

Radio AS