Vlada Kantona Sarajevo priprema bogat praznični program

Kako bi se period praznične zimske radosti produžio, danas je u Ministarstvu privrede KS održan sastanak na kojem su se razmatrale ideje kojima bi se mogao obogatiti sadržaj nadolazećih prazničnih dana.

Kao što je već poznato, Novu godinu u Sarajevu, građani i posjetioci dočekat će uz pjesme benda Dubioza kolektiv ispred Vječne vatre.

“Naša je ideja da praznično vrijeme produžimo na mjesec dana, tokom druge polovine decembra i prve polovine januara te ponudimo niz pogodnosti građanima i turistima. Vjerujem da ćemo imati program koji će predstaviti Sarajevo kao poželjnu turističku destinaciju za vrijeme praznika, kao i da će ljudi željeti novogodišnje praznike provesti u Sarajevu”, izjavio je ministar privrede KS Adnan Delić.

Istaknuto je da će program objediniti institucije javnog sektora, lokalne samouprave i privatne kompanije kojima će biti ponuđeno da učestvuju u ovom programu.

“Plan je da u svakom dijelu Kantona Sarajevo imamo neki sadržaj tokom pomenutih mjesec dana te da svaki od njih bude pristupačan za sve građane i turiste. Naš cilj je uvezati što više različitih institucija i poslovnih subjekata kako bismo građanima i turistima ponudili najljepši mjesec dana u Sarajevu”, pojasnio je Delić.

Vlada nastoji Kanton Sarajevo učiniti mjestom ugodnijeg boravka, turistima organizirati nezaboravno praznično vrijeme, a uslužno – ugostiteljskim djelatnicima mogućnost promocije i dodatne zarade.

Radio AS