Voditeljica na BBC-u nije očekivala da će se vijesti početi emitovati baš u tom trenutku…

Screenshot: YouTube

Šala s kolegama nehotice je otišla u eter BBC Newsa baš u trenutku kada je voditeljica Maryam Moshiri pokazala srednji prst.

Moshiri nije očekivala da će snimanje odmah početi te je uhvaćena kako pokazuje srednji prst. Nakon što je shvatila da je počelo emitovanje vijesti, momentalno je promijenila izraz lica i počela sa prenošenjem vijesti kao da se ništa nije ni desilo.

Možemo slobodno reći da je tim činom pokazala profesionalnost jer je uspjela da se uozbilji i vijesti privede kraju na profesionalan način.

Kasnije je voditeljica BBC Newsa na društvenim mrežama objavila javno izvinjenje.

“Hej svima, u srijedu sam se malo šalila sa svojom ekipom. Pretvarala sam se da odbrojavam uz svog redatelja od deset do nule. Kada je došao do broja jedan, izbacila sam srednji prst nesvjesna da će to uhvatiti kamera, odnosno da će izaći u eter. Bila je to šala s kolegama i silno mi je žao što ste to vidjeli! Nije mi bila namjera da do toga dođe i ispričavam se ako sam nekoga uvrijedila ili uznemirila. Eto, bila je to samo glupa šala namijenjena malom krugu prijatelja”, napisala je Moshiri.

Video je vrlo brzo postao viralan i uslijedilo je mnoštvo komentara. Jedni su smatrali kako se Moshiri ponijela neprofesionalno, dok je većina uputila pozitivne i šaljive komentare.

Ena Kurtović