Sjajna Lana Pudar osvojila bronzu na Evropskom prvenstvu u disciplini 200m delfin

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar ostvarila je novi veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Lana (17) do prve medalje u Otopeniju stigla je u svojoj omiljenoj disciplini 200 metara delfin. Mlada Mostarka je rutinski odradila jučerašnje kvalifikacije i polufinale, da bi danas pokazala ono najbolje u finalu.

Pudar je osvojila bronzanu medalju s vremenom 2:04.55, što predstavlja evropski juniorski rekord.

Zlato je otišlo u ruke Angeline Kohler s vremenom 2:03.30, dok je srebro osvojila Helena Rosendal Bach s vremenom 2:03.86.

Nastupila je i nekadašnja reprezentativka BiH Amina Kajtaz, koja danas predstavlja Hrvatsku, a osvojila je šesto mjesto s vremenom 2:08.26.

Lanine protivnice u finalu bile su Angelina Kohler (Njemačka), Emily Large (Velika Britanija), Laura Lahtinen (Finska), Helena Rosendahl Bach (Danska), Alessia Polieri (Italija), Amina Kajtaz (Hrvatska) i Katja Fain (Slovenija).

Inače, Lana je na ovom prvenstvu prijavila i učešće u disciplini 100 metara delfin. Kvalifikacije za ovu disciplinu bit će obavljene u petak u jutarnjim satima.

(Klix.ba)

Radio AS