Vranić: Bivši direktor Hitne pomoći službenim motorom išao u provod na planine

Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić sinoć je objavio Facebook status popraćen sa nekoliko fotografija.

Kako je naveo u opisu, riječ je o dva motocikla koje je koristio Adem Zalihić, bivši direktor Hitne pomoći, u privatne svrhe, odnosno za odlazak na planine.

“Motori za ‘provod po planinama, sunčane naočale i vjetar u kosi’ bivšeg direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć – HMP (Adem Zalihić, op.a.), su zajedničkim naporom nove direktorice HMP, ministarstva zdravstva KS i načelnika Općine Centar vraćeni tamo gdje im je i mjesto”, napisao je Vranić.

Dodao je da je namjera ministarstva zdravstva i načelnika općine Centar Srđana Mandića da se ovi motori doniraju moto jedinici MUP-a KS.

“Nastavak otkrivanja još ovakvih sličnih igračaka ‘super direktora’ je u toku”, napisao je ministar zdravstva KS Haris Vranić. 

https://www.facebook.com/dr.haris.vranic/posts/302287048626651

Inače, za smjenu bivšeg direktora Hitne medicinske pomoći Kantona Sarajevo, Adema Zalihića čula je cijela država. On je tvrdio da ga vlast u Kantonu Sarajevo nezakonito smjenjuje, dok je s druge strane vlast tvrdila da je službu Hitne medicinske pomoći srozao na najniže grane te je zbog toga i smijenjen.

Radio AS