Vranić obišao Opću bolnicu: Građani mogu biti ponosni na zdravstvenu ustanovu ovog nivoa

Ministar zdravstva KS Haris Vranić jučer je posjetio Opću bolnicu “Prim. dr. Abdulah Nakaš” i sa svojim domaćinom prof. dr. Ismetom Gavrankapetanovićem, direktorom ove zdravstvene ustanove, obišao je ovu ustanovu.

Posjetili su Urgentni centar, Odjeljenje za radiološku dijagnostiku, Odjeljenje za nauku, nastavu i kontrolu kvaliteta, te prostor u kojem traje adaptacija ,a koji je planiran za Dnevnu bolnicu i ginekološku polikliniku.

Ovom prilikom ministar Vranić je pohvalio požrtvovan rad osoblja Opće bolnice koje, ako je suditi po broju i načinu zbrinutih pacijenata, radi iznad svojih mogućnosti i sa velikim entuzijazmom.

Posebno je istakao uposlenike Odjeljenja za radiološku dijagnostiku gdje su liste čekanja u okviru 15 dana, te da se na ovom odjelu svakodnevno uradi više od 200 najsloženijih dijagnostičkih pregleda kao što je MRI, CT, RTG i ultrazvučna dijagnostika, što je zaista impresivan rezultat s obzirom na kadrovske i druge kapacitete. Tokom obilaska ministar Vranić se uvjerio da je veliko opterećenje i na svim specijalističko-konsultativnim službama.

Jučerašnju posjetu je iskoristio i za obilazak novoformiranog Odjeljenje za nauku, nastavu i kontrolu kvaliteta, u okviru kojeg je i Naučno-nastavno vijeće kojeg čini 15 eminentnih profesora, a koje radi koordinirano u saradnji sa Stručnim vijećem Bolnice.

Na kraju posjete ministar Vranić se još jednom zahvalio menadžmentu i osoblju Opće bolnice na vrijednom i predanom radu obećavši podršku u daljem razvoju ustanove.

Direktor Ismet Gavrankapetanović, uz zahvalnost za današnju posjetu, upoznao je ministra Vranića sa dosadašnjim rezultatima rada , ali i daljim planovima razvoja Opće bolnice. Istako je da je u proteklom periodu drastično povećano broj svih pruženih usluga, operacija i poroda. Paralelno su uvođene i nove procedure koje su ponudile bolesnicima kvalitetnije liječenje, a za osoblje je osigurana kontinuirana edukacija.

Prof. Gavrankapetanović je kazao da će kvalitetna briga o pacijentima, posvećen rad iza kojeg stoji znanje i stručnost i dalje biti putokaz kojim ide Opća bolnica. Građani su prepoznali taj kvalitet, imaju povjerenje u ovu Ustanovu što je veliki izazov za svakog uposlenika da se opravda ukazano povjerenje.

Radio AS