Za kraj godine ne propustite četiri predstave u SARTR-u

U posljednjoj sedmici 2022. godine na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a možete pogledati čak četiri predstave.

Večeras, 26. decembra sa početkom u 20 sati ne propustite predstavu “Savršen kroj”. Nastala je po tekstu darovitnog srbijanskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (“Balada o Pišonji i Žugi”, “Ne igraj na Engleze”, “Tri klase i gospođa Nušić”, “Bajka o pozorištu”) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića. Uloge u ovoj predstavi ostvaruju Admir Glamočak i Sead Pandur.

Već sutra, 27. decembra sa početkom u 20 sati možete pogledati predstavu “U posjeti kod Gospodina Greena” Jeffa Barona, koja je autorski projekat Mikija Trifunova, Albana Ukaja i Nejre Babić. “U posjeti kod gospodina Greena” je dirljiva i duhovita priča o starcu i mladiću. Govoreći o samoći, predrasudama i potrebi za pripadanjem, ova predstava nas vraća temelju svakog odnosa – komunikaciji. Onoj iskrenoj, ponekad i surovoj, ali skoro uvijek ljekovitoj.

U četvrtak, 29. decembra na sceni SARTR-a ponovo će biti odigrana predstava “Bio je lijep i sunčan dan”, u režiji Tanje Miletić Oručević. Nastala je prema zapisu sjećanja Sarajki i Sarajlija na 2. maj 1992. godine. Od njihovih sjećanja predstava slaže mozaik lijepog proljetnog dana koji će zauvijek promijeniti njihove živote.

I za sam kraj godine, u petak 30. decemra ne propustite predstavu “Tramvaj zvani čežnja”. Originalna drama “Tramvaj zvani čežnja” možda je i najpoznatije djelo čuvenog američkog dramatičara Tennesseeja Williamsa. Postavka ovog kultnog djela nastala je kao diplomski rad Dine Mušanović na predmetu Gluma na Akademiji scenskih umjetnosti. U predstavi igraju: Dina Mušanović, Alban Ukaj, Igor Skvarica i Ana Tikvić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti na brojeve telefona 033 664 070, 061 850 745 ili putem maila blagajna@sartr.ba.

Radio AS