Za vikend punkt za vakcinaciju u Importanne Shopping Centru

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo nastavlja akciju “Vakcinacija prema građanima”. Nakon mnogo zahtjeva građana, Krizni štab Kantona Sarajevo odlučio je da i sljedećeg vikenda, 15. i 16. januara, punkt za vakcinaciju opet bude postavljen u Importanne Shopping Centru.

Vakcinacija će trajati od 10:00 do 15:00 sati, a na raspolaganju su Pfizer i Sinopharm vakcine. Građani će na ovom punktu moći primiti prvu, drugu ili treću dozu vakcine po izboru. Importanne Centar je svim vakcinisanim građanima obezbijedio besplatan parking i osvježenje.

S obzirom na porast broja novozaraženih u Kantonu Sarajevo, a i činjenicu da je većini građana isteklo šest mjeseci od druge doze, stanovništvo se poziva da se u što većem broju vakciniše booster dozama.

Prema preporukama Stručnog savjetodavnog tijela za imunizaciju FBiH, booster dozu mogu primiti osobe starije od 18 godina najranije tri mjeseca od prijema druge doze, ako nisu bolovale Covid-19. Osobe koje su prebolovale Covid-19 i primile dvije doze vakcine, ovu dozu mogu primiti najranije šest mjeseci od prijema druge doze.

Podsjećamo da je akciju “Vakcinacija prema građanima” Ministarstvo zdravstva KS pokrenulo 6. novembra ove godine. U tržnim centrima na području Kantona Sarajevo na ovaj način vakcinisano je više od 8.000 građana, a samo prošlog vikenda u Sarajevo City Centru (SCC) vakcinisano je oko 2.000 građana.

Radio AS