Započeli radovi na sanaciji ulice Sumbula Avde

Započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta na području općine Centar. Riječ je o sanaciji saobraćajnice u ulici Sumbula Avde.

Radove izvodi građevinska firma “Demus” d.o.o. Sarajevo, a vrijednost projekta iznosi 166.347 KM. Sredstva za realizaciju projekta obezbijeđena su u ovogodišnjem budžetu Općine Centar.

Kako je planirano projektom, nakon pripremnih radova biće postavljeni novi ivičnjaci te ugrađeni novi ulični slivnici za adekvatnu odvodnju površinskih voda. Prije postavljanja dva sloja novog asfalta planirano je nivelisanje šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika. Po okončanju projekta biće iscrtana horizontalna i postavljena vertikalna signalizacija.

Na osnovu ugovora kojeg su potpisali načelnik Općine Centar Srđan Mandić i direktor pomenute građevinske firme Adnan Mujan, nedavno su okončani radovi na postavljanju prvog sloja asfalta u ulici Himzarina, a sredinom sedmice bi trebao biti postavljen i drugi sloj. Za radove u ovoj ulici u ovogodišnjem budžetu Općine Centar obezbijeđen je iznos od 106.732 KM. Za nadzor projekta angažovano je stručno osoblje firme “Energoinvest” d.d. Sarajevo. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka.

Radio AS