Zeljković i Magoda razgovarali o izgradnji nacionalnog stadiona

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda i zastupnik u Skupštini KS Irfan Čengić održali su jučer sastanak s predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Vicom Zeljkovićem o temi izgradnje nacionalnog stadiona.

Ministar Magoda je od preuzimanja mandata izgradnju nacionalnog nogometnog stadiona izdvojio kao jedan od prioriteta.

Sastanak je, prema riječima aktera, bio izuzetno konstruktivan, a realizaciju projekta trebale bi pomoći i lokalne vlasti i Nogometni savez BiH.

“Raduje činjenica da je Nogometni/Fudbalski savez BiH spreman da zajedno sa FIFA-om i UEFA-om, te u saradnji sa Vladom KS, uloži napore i finansijska sredstva da napokon država Bosna i Hercegovina dobije stadion koji će ispunjavati sve kriterije koje zahtijeva igranje Lige prvaka i ostalih evropskih klupskih takmičenja, ali i utakmica reprezentativnih selekcija. Vlada KS pokazala opredjeljenost da ulaže u infrastrukturne radove kroz rekonstrukciju pruge, nabavku novih trolejbusa i tramvaja, tako da ne smijemo zaostajati ni kada je domen kulture i sporta u pitanju. Vrijeme je da glavni grad dobije i koncertnu dvoranu i nacionalni stadion kakav zaslužuje, jer ćemo taj način mijenjati sliku našeg grada na bolje”, rekao je ministar Magoda.

O sastanku se na svom Instagram nalogu oglasio i predsjednik NS BiH Vico Zeljković, koji nije navodio detalje i teme koje su bile za stolom.

Radio AS