Zijah Sokolović sa predstavom “Lijevo Desno Glumac” ponovo gostuje u CKM-u

Predstava “Lijevo Desno Glumac” Zijaha Sokolovića će biti izvedena 20. septembra u 20 sati u Centru za kulturu Sarajevo.

Sokolović duhovito i filozofski, nizom primjera i uspoređivanjem stvarnosti i pozorišne umjetnosti, uči gledatelje da shvate da su i oni glumci u svom teatru i da mogu biti umjetnici u svom životu ako svoje životne date okolnosti prve dramske radnje analiziraju teatarski objektivno.

Primjetivši da se ljudi i svijet u kome živimo radikalno mijenja, dokazani umjetnik, glumac, reditelj i autor Zijah A. Sokolović napravio je autorski projekat, koji predstavlja mnogo više od pozorišnog uprizorenja. Ovom predstavom Sokolović je obilježio 50 godina svog umjetničkog djelovanja unutar kojeg su mu dodijeljene 92 umjetničke nagrade i šest nagrada za životno djelo.

Pored edukativnog iskustva, ovaj performans daje osjećaj, vrhunsku zabavu i poučan životni put koji publici nudi razmišljanja izvan okvira, mogućnost propitivanja sebe, svojih stavova, razmišljanja te svih djela društva i društvenih institucija.

Karte možete rezervisati putem Facebook stranice CKM ili pozivom na broj telefona 033 232 595.

Radio AS