Zoster će 23. decembra nastupiti u Domu mladih

Koncert i promociju novog albuma “Najgore” grupe Zoster održat će se 23. decembra 2023. s početkom u 20 sati održati u Domu mladih.

Mostarska grupa Zoster jedinstvena je pojava na ovdašnjoj muzičkoj sceni čije pjesme odlikuju lucidni tekstovi, naoko naivna poetika i duhovnost svojstvena Hercegovcima.

Zoster je osnovan 2000. godine. Njihove albume karakteriziraju razni muzički žanrovi, a kroz sve njih kantautor Mario Knezović, autor muzike i teksta prirodno je stigao do vlastitog autentičnog izražaja.

Grupa Zoster iza sebe ima pet studijskih albuma koje možemo podijeliti u dvije faze prema zvuku i poetici. Prvoj fazi pripadaju albumi “Ojužilo” i “Festival budala”, a drugoj “Imači kada”, “Srce uzavrelo” i “Najgori”. Prvu možemo nazvati mladalačkom i studentskom fazom i po poetici i angažmanu, dok je druga faza zrelija što je logično zbog samog protoka vremena i iskustva i znanja koje je stečeno, introvertnija pa i mračnija.

Grupa Zoster je nedavno predstavila novi album “Najgori”. Pjesme su koncepcijski slobodan. Koncert počinje u 20 sati, a ulaznice će uskoro biti u prodaji na biletarnici Centra Skenderija po cijeni od 20 KM.

Radio AS