Katica: Izgradnja zgrade MUP-a KS biće od višestruke koristi za građane KS

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo s ministrom Admirom Katicom na čelu održali su danas sastanke s direktorima Direkcije za puteve, Zavoda za planiranje i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo.

Sastanci su održani u cilju regulisanja pratećih aktivnosti izgradnje centralne zgrade MUP-a Kantona Sarajevo, nakon što je Skupština Kantona Sarajevo dala saglasnost na potpisivanje ugovora s KJKP Vodovod i kanalizacija o prenosu imovine (parcele) u ulici Kolodvorska.

Tim povodom, ministar Katica ugostio je danas direktora Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmira Kovača i direktoricu Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmu Barlov, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

“Pored svih benefita koje će građani Kantona Sarajevo imati kada njihova policija bude na novoj lokaciji, cilj nam je da ovim procesom obuhvatimo i druge probleme koji mogu biti riješeni. Pitanje čestih gužvi u saobraćaju na raskrsnici ulica Kolodvorska i Hamdije Čemerlića je također tema kojom ćemo se baviti i shodno tome smo na današnjem sastanku iznijeli par prijedloga. Sretan sam što imamo partnere u Direkciji za puteve i Zavodu za izgradnju koji nam pružaju snažnu podršku u ovim idejama”, naglasio je Katica.

Sastanak s direktorom Zavoda za planiranje KS je također protekao u produktivnoj atmosferi te su dogovoreni jasni naredni koraci regulisanja pravnih pitanja projekta izgradnje centralne zgrade MUP-a KS.

Radio AS