Akcija dobrovoljnog darivanja krvi 14. juna u Historijskom muzeju BiH

Crveni križ Novo Sarajevo u skladu sa smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, svake godine obilježava 14. juni, Svjetski dan dobrovoljnih davalaca krvi, s ciljem jačanja svijesti o potrebi sigurne krvi i krvnih komponenti i isticanja značaja dobrovoljnih, neplaćenih davalaca krvi za zdravstveni sistem.

Istovremeno, ovaj datum je i prilika da se iskaže zahvalnost dobrovoljnim, neplaćenim davaocima krvi za dragocjenu tečnost kojom spasavaju ljudske živote.

“Obzirom na izuzetno tešku situaciju tokom prošle i ove godine u davalaštvu zbog proglašenja pandemije COVID-19, organizujemo akciju dobrovoljnog darivanja krvi u svrhu obezbjeđenja dovoljnih zaliha krvi i krvnih sastojaka u utorak, 14.06.2022.godine u terminu od 11:00 do 15:00 sati u prostorijama Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine”, saopšteno je iz Crvenog križa Novo Sarajevo.

Organizatori akcije dobrovoljnog darivanja krvi su Općina Novo Sarajevo, Općinsko vijeće Novo Sarajevo, Crveni križ Novo Sarajevo, Historijski muzej Bosne i Hercegovine i Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

Radio AS