Edo Maajka otvara Ljetnu scenu Sarajevskog ratnog teatra

Sarajevski ratni teatar SARTR 17. juna otvara Ljetnu scenu koncertom jednog od pionira rep scene Ede Maajke, koji nam pored starih numera donosi i pjesme sa albuma “Moćno” izdat 2022. godine.

Reper koji je uvijek ostao dosljedan staroj školi domaćeg hip hopa vješto je inkorporirao novije, svježije elemente sa brojnim imenima regionalne scene.

Prošlo je četiri godine otkako je Edin Osmić, poznatiji kao Edo Maajka objavio svoj pretposljednji album “Put u plus”, no čekanje se definitivno isplatilo. Album “Moćno” obiluje Edinim stihovima kroz koje se provlači “brdo poruka, samom sebi većinom”, a pomoću njih vraćao bih se u tinejdžerske dane i nazad u sopstvenu kožu.

Sve je to bio dio puta i procesa kroz koji je sam Edo prošao i još prolazi. S obzirom na to da živimo u vremenu kada je teško razaznati komediju od realnosti, posebno je zanimljiv osvrt dao na društvenu površnost i svojevrsni senzacionalizam kojim smo svakodnevno okruženi. Osvrnuo se na sebe i osobe koje su mu pomogle na putu, kada mu je pomoć bila najpotrebnija.

Pogledajmo šta nam to poručuje Edo Maajka koji nas poziva da 17. juna u 21 sat budemo dio Ljetne scene Sarajevskog ratnog teatra, kako bismo zajedno poslali poruke kulturnog otpora u borbi protiv svakog zla, te kroz umjetnost uticali na društvo ukazujući na devijacije vremena u kojem živimo, što su ujedno i poruke ovogodišnje Ljetne scene SARTR. Teatar postoji da bude mjesto znanja, istine, savjesti i hrabrosti.

Program LJETNA SCENA SARTR sačinjen od predstava i koncerata, održat će se na lokaciji dvorišta O.Š. Musa Ćazim Ćatić (Gabelina 16).

Ulaznice za sve koncerte mogu se kupiti putem sistema kupikartu.ba.

Cijene ulaznica za predstave iznose 10 KM, a rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033 664 070, 061 850 745 ili slanjem poruke u inbox Facebook ili Instagram stranice Sarajevskog ratnog teatra. Dobrodošli na Ljetnu scenu SARTR!

Radio AS