Akcija prikupljanja humanitarne pomoći za Ukrajinu

Pomoćnik ministra za međunarodnopravne i konzularne poslove Frano Planinić sastao se danas sa otpravnikom poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini Serhii Miniailovim i predstavnicima Udruženja PROI Ulianom Bakh i Samirom Ibiševićem.

Sastanak je održan na inicijativu otpravnika poslova Ambasade Ukrajine u Bosni i Hercegovini, a u cilju prikupljanja humanitarne pomoći i slanja iste u područja pogođena ratnim dejstvima. Sastanku je prisustvovao i član Kriznog tima Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elzin Gočobija.

Svi bh. građani i privredni subjekti koji žele da se odazovu i učestvuju u akciji prikupljanja humanitarne pomoći, mogu se obratiti na sljedeće brojeve telefona:

Ambasada Ukrajine u Bosni i Hercegovini
Fra Anđela Zvizdovića 1, Toranj B, 6 sprat, Sarajevo 71000
Tel: + 387 33 295 156 Ili

PROI Sarajevo
Kontakt osoba: Samir Ibišević
Tel: + 387 61 250 656

Prikupljena humanitarna pomoć može se dostaviti u Centar za prikupljanje humanitarne pomoći za Ukrajinu, koji se nalazi na adresi: 

Megamix
Rajlovačka cesta 14b,
Rajlovac,
Sarajevo 71000

Na sastanku je također razgovarano i o mjerama koje je potrebno preuzeti u cilju olakšanja boravka državljana Ukrajine u Bosni i Hercegovini kao i pružanja neophodne humanitarne pomoći u medicinskom materijalu, a u cilju zbrinjavanja povrijeđenih u ratnim dejstvima.

Predstavnici Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine su gostima saopštili da u obavljanju svoje dužnosti mogu računati na konstruktivnu i otvorenu podršku svih uposlenika Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH. 

Radio AS