Asfaltirana ulica Kromolj

Radnici građevinske firme “Grakop” tokom jučerašnjeg dana završili su asfaltiranje dijela ulice Kromolj, i to do spoja sa ulicom Armije RBiH.

Na ovoj dionici, dužine od gotovo 700 metara, prvobitno je urađeno mašinsko uklanjanje starog oštećenog asfalta. U nastavku radova postavljena je nova tamponska podloga, betonski ivičnjaci, te je izvršena drenaža. Nakon toga, kompletna ulica je asfaltirana. U nastavku će biti urađeno ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne saobraćajne signalizacije. 

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjeru iz budžeta izdvojila 276.163 KM. 

Radove izvodi građevinska firma “Grakop” koja je nakon provedene tenderske procedure odabrana kao najpovoljniji izvođač radova.  Za nadzor projekta je zadužena firma “Energoinvest” d.d. Sarajevo.

Da podsjetimo, u toku su i radovi na rekonstrukciji raskrsnice i dijelova ulica Patriotske lige, Slatina i Kromolj, za šta je iz budžeta Općine izdvojeno 348.112 KM. 

“Općina Centar Sarajevo, u svojstvu nadležnog upravitelja, svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture prema usvojenim planovima planirano je ukupno 7.372.000 maraka”, saopćeno je iz Općine Centar.

Radio AS