Avdić, Muzur i Barlov potpisali Sporazum, gradi se moderna dvorana u Hrasnici

Ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić, načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur i direktorica Zavoda za izgradnju KS Belma Barlov danas su potpisali Sporazum o sufinansiranju projekta “Izgradnja sportske dvorane u Hrasnici”.

Kroz ovaj Sporazum Ministarstvo kulture i sporta KS finansijski će podržati izgradnju nove sportske dvorane u Hrasnici, koja je jedan od kapitalnih projekata Općine Ilidža za naredni period.

“Izuzetno mi je drago da će Hrasnica kroz ovaj projekt dobiti jednu novu i modernu sportsku dvoranu. Moram biti iskren pa reći da sam zbog rahmetli Sabita Hadžića, istaknutog bh. olimpijca i legendarnog košarkaša, posebno vezan za Hrasnicu. Nadam se da će u novoj dvorani, za koju smo u ovoj godini izdvojili 1,75 miliona KM, stasati neke nove košarkaške vedete i sportske veličine poput našeg Sabeta”, rekao je ministar Avdić, nakon današnjeg potpisivanja.

Načelnik Muzur je zahvalio ministru Avdiću, jer je kroz prethodni period pokazao veliki interes za saradnju s Općinom Ilidža kada je riječ o projektima iz nadležnosti ministarstva koje predvodi.

“Izgradnjom potpuno nove dvorane dobit ćemo još jedan važan sportski objekt na našoj općini i tako rasteretiti Kulturno-sportski centar ‘Sabit Hadžić’ na Ilidži. Radovi bi trebali početi u 2022. godini, a ja se nadam da bi tender za ovu buduću multifunkcionalnu dvoranu mogao biti raspisan početkom godine”, najavio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Modernim izgledom sportska dvorana u Hrasnici će definitivno unaprijediti kompleks oko stadiona Famosa, koji je posljednjih godina bio prilično zapušten i u lošem stanju, a prvi korak ka poboljšanju njegovog izgleda načinjen je izgradnjom terena sa umjetnom travom.

Radio AS