Dan za penzionere u Centru “Safet Zajko” obilježen uz druženje sa oko 700 penzionera

Prvi dan ljeta u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko” obilježen je uz druženje sa penzionerima s područja Novog Grada. Osobe treće životne dobi uživale su u bogatom kulturno-zabavnom programu koji je Općina Novi Grad Sarajevo u okviru manifestacije “Novogradski dani 2023.” pripremila za njih.

Oko 700 novogradskih penzionera prisustvovalo je tradicionalnom druženju, te su se zabavili uz muziku i pjesme u izvođenju članova Udruženja ”Saraj sevdah”, a na druženju nije izostalo ni bosansko kolo.

Posjetioce je ispred Organizacionog odbora “Novogradskih dana 2023.” pozdravila i poželjela dobrodošlicu Naliha Šabanović, uz želju da svi penzioneri uživaju u danu koji je Općina Novi Grad Sarajevo sa saradnicima pripremila za njih.

Predsjednik Udruženja penzionera Novi Grad Ahmed Bešić zahvalio se svim penzionerima što su se u velikom broju angažovali i došli zabaviti uz muziku i ples.

“Mi smo se skupili ovdje da obilježimo Dan penzionera, zahvaljujući našoj Općini, našem načelniku Općine i njihovim saradnicima. Posebno smo sretni što svake godine ovo obilježavamo na lijep i dostojanstven način”, istakao je Bešić.

U prelijepom i sunčanom ambijentu Centra „Safet Zajko“ posjetioci su imali priliku uživati u interpretacijama izvođača stare bosanske pjesme: Džihada Polić, Refije Muslić, Vesne Hadžić, Amine Bajramović, Derviša Denija Varupa, Mirze Varupa, Omera Hajradinović uz muzičku pratnju orkestraprof. Dinka Mujanovića.

U okviru progama nastupili su članovi hora “Ašik sevdah” iz KUD Željezničar.

Kao i prethodnih, i ove godine za sve prisutne je obezbijeđen ručak uz osvježenje.

Radio AS