Svečano otvoreno rekonstruisano dječije igralište Doma za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Nakon okončanja radova, danas je svečano dato na upotrebu igralište koje će koristiti štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama za svakodnevne sportske aktivnosti, kao i studenti iz JU Studentski centar Sarajevo, te stanovnici okolnih naselja.

Obnovu igrališta finansijski su podržali Grad Sarajevo i Općina Centar u cilju nastavka njihove brige i pomoći ovoj javnoj ustanovi i njenim štićenicima.

Ovom prilikom, ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo Enda Pavić Pečenkovć zahvalila se svima koji su prepoznali potrebu i te izdvojili sredstva, na radost ovih mališana. 

“Zadovoljstvo mi je što danas zajedno s predstavnicima Općine Centar i Grada Sarajeva prisustvujem svečanom završetku radova na rekonstrukciji ovog sportskog terena s pratećim mobilijarom za koji su Općina i Grad izdvojili značajna sredstva. Ovo ministarstvo i Kanton Sarajevo će uvijek podržavati ovakve i slične aktivnosti koji će u velikoj mjeri uticati na poboljšanja kvaliteta života djece u ovoj ustanovi. Izražavamo velika zahvalnost Općini Centar i Gradu Sarajevu što imaju sluha za ovu populaciju djece,” poručila je ovim povodom ministrica Pavić Pečenković.

Radio AS