Delegacija grada Beča u posjeti Sarajevu: Želimo BiH još više približiti EU

Član bečke gradske vlade Peter Hanke koji vodi resor za finansije, privredu, rad, internacionalne odnose i javna preduzeća, danas je stigao u Sarajevo gdje se sastao sa gradonačelnicom Sarajeva, Benjaminom Karić.

Gradonačelnica Benjamina Karić izrazila je čast i zadovoljstvo što je Sarajevo domaćin delegacije grada Beča.

“Bilo mi je zadovoljstvo ugostiti delegaciju Grada Beča, predvođenu gospodinom Peterom Hankeom. Razgovarali smo o dugoročnoj viziji Sarajeva kao moderne, evropske metropole, o urbanoj mobilnosti, temama koje se tiču primjene smart city strategije po uzoru na austrijsku prijestolnicu, koja je ponovo proglašena najboljim mjestom za život”, kazala je Karić.

“Zajednički program saradnje je podržan linijom našeg prijateljstva. Grad Beč želi i nastoji Bosnu i Hercegovinu i Sarajevo još više približiti Evropskoj uniji”, naglasio je Hanke.

Nakon sastanka u Vijećnici zamjenik gradonačelnice Haris Bašić je sa gostom iz Beča prošetao starogradskom jezgrom grada i napio se vode sa česme kod Begove džamije.

Karić je u martu ove godine boravila u prvoj službenoj posjeti u Beču gdje se sastala sa gradonačelnikom Grada Beča Michaelom Ludwigom te Peterom Hankeom.

Radio AS