Delić: Poziv privrednicima na kafu i razgovor o potrebama strateških industrija na području KS

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić će u periodu od 14. do 18. marta organizovati četiri susreta s predstavnicima kompanija koje obavljaju djelatnosti u okviru strateških grana privrede na području Kantona Sarajevo.

„Cilj nam je napraviti jedan vid istraživanja potreba privrednika iz oblasti strateških grana privrede na području Kantona Sarajevo, među kojima su IT, turizam, prehrambena, prerađivačka, metalna i drvna, trgovina, farmacija i prevoz. Obzirom da su i finansijske institucije bitan faktor u razvoju privrede želimo da i njih uključimo kako bismo zajedno radili na pronalaženju najboljih metoda za poticaj razvoju strateških grana privrede na području našeg kantona“, obrazložio je ministar Delić.

Susreti su planirani za ponedjeljak, 14.03.2022. godine, za kompanije iz oblasti turizma, trgovine i prevoza, dok je za srijedu, 16.03.2022. godine, planirano druženje s predstavnicima kompanija iz oblasti IT industrije i finansijskih institucija.

Druga dva susreta planirana su za 17. mart za predstavnike prehrambene i farmaceutske industrije, te 18. marta za predstavnike drvoprerađivačke i metaloprerađivačke industrije.

Svi susreti planirani su u vremenu od 17 do 19 sati.

Susreti će se održati u hotelu Hills na Ilidži, a panirano je zbog što kvalitetnijeg iskorištavanja vremena da svakom susretu prisustvuje najviše 25 privrednika.

Obzirom da je broj mjesta ograničen, prijave se mogu se popuniti na ovom linku.

Radio AS