Ðozo: Općina Centar će poduzeti sve zakonske aktivnosti da vrati hotel Plaža Zelenika

U okviru poduzimanja svih zakonom propisanih aktivnosti na vraćanju u vlasništvo hotela “Plaža Zelenika” – vrijedne i perspektivne imovine Općine Centar, prethodna dva dana predsjedavajući Općinskog vijeća te lokalne zajednice Sejad Ðozo boravio je u službenoj posjeti crnogorskoj Opštini Herceg Novi.

Tom prilikom, imao je radni sastanak i susret s predstavnicima rukovodstva te opštine, konkretno s predsjednikom Skupštine Ivanom Otovićem i potpredsjednikom Opštine Mirkom Musturom.

Općina Centar i Opština Herceg Novi su 1977. godine uspostavile bratske odnose, a osim toga zajednički interes im je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i sudskog spora u vezi navedenog hotela, što su naglasili tokom susreta svi učesnici sastanka.

Pomenuti hotel je nacionalizovan 1948. godine, a Opština Herceg Novi ga je 1960. predala Općini Centar Sarajevo.

Presudom Vrhovnog suda Crne Gore 2018. hotel “Plaža Zelenika“ je predat u posjed Općini Centar, ali je kroz upravne sporove i žalbe odbijena uknjižba, tako da sudski proces i dalje traje.

Sa svojim domaćinima, osim o tom sporu, Ðozo je razgovarao i o jačanju buduće saradnje, te ih pozvao u uzvratnu i prijateljsku posjetu Općini Centar.

Radio AS