Dramski ansambl Narodnog pozorišta izvodi specijalni program posvećen Sarajevu

Na pozorišnom trgu Susan Sontag u utorak, 9. maja s početkom u 18 sati dramski ansambl Narodnog pozorišta Sarajevo izvest će program pod nazivom “Sarajevo, poezija i proza o gradu”.

Ovim događajem obilježit će se Dan pobjede nad fašizmom. Glumci i glumice NPS će uz DJ-icu Kazumi na Trgu Susan Sontag izvesti tekstove Abdulaha Sidrana, Tina Ujevića, Ive Andrića, Lorensa Darela, Miljenka Smoje, Aleksandra Hemona…

U programu će učestvovati članovi dramskog ansambla: Belma Salkunić, Sanela Pepeljak, Emina Minka Muftić, Amra Kapidžić, Aldin Omerović, Mak Čengić, Nerman Mahmutović i Riad Ljutović. Program će biti izveden u sklopu Dana Kantona Sarajevo 2023. Dođite da vidite zašto se u Sarajevu ne može živjeti i zašto iz njega nije moguće otići.

Dani Kantona Sarajevo, koji se održavaju od 2. do 9. maja, donose bogat program sa više od 60 različitih dešavanja. Publika će biti u prilici da prati mnoštvo besplatnih sadržaja: pop-rock i jazz koncerte, predstave, programe za djecu, izložbe, promocije knjiga, nastupe folklornih ansambala itd.

Radio AS