Sutra od 17 sati izmjene režima javnog prevoza i saobraćaja u centru Sarajevu

Zbog održavanja koncerta ispred Vječne vatre povodom Dana Evrope, sutra će od 17 sati biti obustavljen i promijenjen režim javnog prevoza u Sarajevu. Osim toga, u nekoliko ulica biće obustavljen saobraćaj za ostala motorna vozila.

Kako su saopštili iz preduzeća GRAS, od 17 sati u ulici Maršala Tita do spoja sa ulicom Kulovića, po potrebi do spoja sa ulicom Radićeva, doći do izmjene u odvijanju javnog prevoza:

  • Autobuska linija 31e Vijećnica – Dobrinja dijelom će mijenjati trasu i polazni terminal te će polazna stanica biti Trg Austrije, a na relaciji Trg Austrije – Skenderija u oba pravca saobraćat će trolejbuskom trasom;
  • Autobus, koji je zamjena tramvaja na relaciji Željeznička stanica – Baščaršija, saobraćat će samo do Skenderije.

U slučaju zatvaranja ulice Radićeva, autobuske linije sa terminala Dom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine (Dom armije) polazit će sa Drvenije, saopštili su iz GRAS-a.

Iz Delegacije Evropske unije, koja je organizator koncerta, saopštili su da će saobraćaj za automobile biti obustavljen u ulicama Titova, Kulovića, Dalmatinska, Kaptol i Mula Mustafe Bašeskije.

Za one koji dolaze automobilom su preporučili da ulicom Branilaca Sarajeva dođu do Bosanskog kulturnog centra (BKC). Odatle je ulicom Ćemaluša do ulice Mula Mustafe Bašeskije, koja vodi do VIP ulaza na koncert, moguće doći pješke.

Kao alternativnu opciju su istakli dolazak vozilom do lokacije u blizini Narodnog pozorišta u ulici Obala Kulina bana ili u blizini Katedrale u ulici Mula Mustafe Bašeskije, odakle se može ići pješice. Kako su naglasili u Delegaciji EU, ovo je preporučena opcija, posebno u slučaju saobraćajnih gužvi.

Ako vam je potreban parking, preporučili su korištenje javnog parkinga u blizini Narodnog pozorišta ili podzemne garaže u ARIA/BBI tržnom centru.

Radio AS