Drugo izdanje programa “Kultura na ulice!” od narednog petka širom Kantona Sarajevo

Od jula do oktobra specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo “Kultura na ulice!” održat će se pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstva kulture i sporta KS i općina, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom KS. 

Direktor Narodnog pozorišta Sarajevo Dino Mustafić tim povodom je danas na press konferenciji predstavio repertoar programa “Kultura na ulice!”.

“Program će započeti narednog petka spektakularnom izvedbom koncerta hora opere NP Sarajevo na Bijeloj tabiji. Publiku do kraja septembra očekuju nastupi dramskih, baletskih i operskih predstava na trgovima u Kantonu Sarajevo, izložbe, likovne kolonije, te koncerti klasične i savremene muzike” rekao je Mustafić. 

Direktor se zahvalio ministru kulture i sporta Kenanu Magodi i Vladi KS na ogromnoj podršci.

“Zahvaljujem se resornom ministru i Vladi KS na razmijevanju, odluci i želji da podrže ovaj kulturni program, koji mnogo znači za umjetničku scenu u Sarajevu”, naglasio je direktor Mustafić.

Ministar Magoda je istakao kako će sjajni programi i umjetnici u narednim ljetnim mjesecima značajno obogatiti kulturnu ponudu Sarajeva i kako je zajednički cilj približiti kulturu i umjetnost svima na području grada.

“‘Kultura na ulice!’ namijenjena je svim općinama u Kantonu Sarajevo. Ponosan sam što smo podržali ovaj ozbiljan i kvalitetan program s kojim ćemo zajedno prikazati Sarajevo u najboljem svjetlu, kako to i zaslužuje glavni grad Bosne i Hercegovine”, rekao je ministar Magoda.

Dodao je i kako je program prilagođen za sve generacije i građane Sarajeva i drugih gradova širom BiH, kao i za strane državljane, te turiste.

Direktor Turističke zajednice KS Haris Fazlagić i direktor Sarajevske filharmonije Vedran Tuce također su podržali i istakli važnost i značaj ovog programa za Kanton Sarajevo.

Sva dešavanja će se održavati na otvorenom i biti besplatna za sve posjetioce.

Radio AS