Evo kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj

U narednim danima u Bosni i Hercegovini preovladavat će pretežno oblačno vrijeme, a lokalno je moguća i kiša.

Sutra (četvrtak) će biti pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Lokalno će padati slaba kiša, u poslijepodnevnim satima u Bosni i sa pljuskovima. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje do 23 stepena, navode iz FHMZ-a.

U petak će biti djelomično vedro u Bosni i sjeveru Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine pretežno sunčano. Vjetar u Bosni većinom slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, a na jugu do 23 stepena.

U subotu će biti umjereno oblačno vrijeme sa sunčanim periodima. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22, a na jugu do 24 stepena.

U nedjelju (1. maj) u BiH će biti pretežno oblačno vrijeme, sa sunčanim periodima, dok su u nekim dijelovima BiH moguće i padavine. Slično vrijeme zadržat će se i 2. maja, odnosno prvog dana Bajrama. Temperature će se kretati od 7 do 18 stepeni celzija.

Narednu sedmicu obilježit će promjenjivo vrijeme, uz smjenu sunca, oblaka i kiše, uz prave proljetne temperature.

Radio AS