Josipa Lisac u petak nastupa pred sarajevskom publikom

Diva hrvatske muzičke scene Josipa Lisac nastupit će u petak, 29. aprila s početkom u 21 sat u dvorani Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu.

“Imala sam 18 godina kada sam prvi put došla u Sarajevo u društvu Zlatnih akorda. Bila sam na festivalu Vaš šlager sezone i pjevala pjesmu ‘Halo taxi’. Koliko je od tada koncerata prošlo, koliko se generacija promijenilo, ali uvijek s istom strašću, istim uzbuđenjem i istom odgovornošću dolazim na svaki susret s mojom publikom. Što više dolazim, što sam zrelija, to mi je odgovornost još i veća”, rekla je Jsipa i zahvalila se svima s kojima se do sada susrela na koncertima, te pozvala publiku na novi susret.

Zanimanje za koncert Josipe Lisac je bilo veliko odmah po objavi datuma koncerta, pa je u prodaji ostalo još samo malo ulaznica, koje se mogu kupiti na KupiKartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima spomenutog servisa.

Josipa Lisac je umjetnica, koja je svojim trudom, radom i uspjehom znatno doprinijela muzičkoj kulturi cijele regije, za šta joj je Upravni odbor najprestižnije muzičke nagrade u Hrvatskoj – Porin, dodijelio nagradu za životno djelo.

Osim u Sarajevu, Josipa Lisac će ovo ljeto, tačnije 19. augusta, nastupiti i u Međugorju u amfiteatru Herceg etno sela.

Radio AS