Festival čaja i ljekovitog bilja: Tea Fest od 1. do 7. juna

Na Trgu djece Sarajeva od 1. do 7. juna ove godine održava se 20. Tea Fest  – Festival čaja i ljekovitog bilja, a ove godine pod sloganom “Neka prirodno i zdravo bude dio vaše svakodnevnice”.

Iz direkcije Festivala najavljeni su brojni zanimljivi sadržaji, a tema ovogodišnjeg festivala bit će primjena eteričnih ulja u aromaterapiji. Od ostalih sadržaja zanimljivo je izvojiti tri programa: „Povratak tradiciji“, „Moderne note“ i „Njega kože“, u okviru kojih će brojni izlagači predstaviti svoje zanimljive proizvode.

Među izlagačima na sajmu ove godine imamo i firme koje su našle svoje mjesto na izvoznim tržištima, u programu njege kože i aromaterapije. Ovo će biti idealna prilika za sve zainteresovane da iz prve ruke saznaju više o asortimanu i upotrebi ovih proizvoda, saopćeno je iz direkcije Tea festa.

Tea-fest nudi mogućnost predstavljanja i prodaje proizvoda, sticanja novih iskustava, uspostavljanja poslovnih kontakata i još većem međusobnom upoznavanju i razmjeni iskustava sakupljača, proizvođača, i prerađivača ljekovitog i aromatičnog bilja i biljnih proizvoda.

Iz direkcije Festivala pozvali su građane Sarajeva i sve goste da posjete festival i upoznaju se sa odličnim domaćim proizvodima, te ih kupe po promotivnim cijenama uvjereni da će svako naći nešto za sebe i svoje najmilije.

Radio AS