Fondacija za kinematografiju i SFF potpisali najveći ugovor o podršci u istoriji

Predsjednik Upravnog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo Antonio Beus i administrativni direktor Sarajevo Film Festivala Dževad Mujan zvanično su potpisali najveći ugovor o podršci u istoriji postojanja fondacije i najvećeg filmskog događaja na prostorima Balkana i jugoistočne Evrope.

Prema uputama o raspodjeli budžeta od strane Vlade Federacije BiH, a u okviru javnog poziva za podršku komplementarnim djelatnostima projekata promocije bh. filma na festivalima i filmskim smotrama, Fondacija je alocirala ukupni iznos od 500.000 KM.

Shodno činjenici da je Sarajevo Film Festival u toku svog postojanja i djelovanja kako na regionalnoj, evropskoj i svjetskoj filmskoj sceni, tako i u bh. javnosti prepoznat kao najveći promotor bh. kinematografije i bh. filma, odluka Upravog odbora Fondacije za kinematografiju Sarajevo bila je da se realizacija 28. SFF podrži sa najvećom sumom u istoriji namijenjenoj jednom projektu u kategoriji komplementarnih djelatnosti i iznosom od 180.000 KM.

S obzirom da realizacija 28. Sarajevo Film Festivala kreće 12. avgusta, jučer je održano i zvanično potpisivanje ugovora o podršci, a tom prilikom je Mujan upoznao Beusa sa aktuelnim stanjem u pripremama ovogodišnjeg izdanja Festivala te mu uručio i ovogodišnje izdanje žurnala SFF.

Radio AS