Počinje velika akcija čišćenja na području općine Ilijaš

Velika koordinirana akcija čišćenja na području općine Ilijaš počinje u srijedu, 03. avgusta 2022. godine.

Prema planu Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Općine Ilijaš, KJKP Park, KJKP Rad, KJKP Vodovod i kanalizacija, KJKP Pokop, KJKP GRAS, KJU za zaštićena prirodna područja, KJP Sarajevo-šume, JKP Vodostan Ilijaš, akcija čišćenja odvijat će se u svim mjesnim zajednicama ove općine.

Tokom trajanja akcije komunalna preduzeća će, u koordinaciji sa Općinom Ilijaš i mjesnim zajednicama, realizovati čišćenje prvenstveno onih lokaliteta koji nisu obuhvaćeni programima redovnog održavanja i divljih deponija, a u skladu sa prioritetima koje iskažu mjesne zajednice.

Organizatori pozivaju i građane da se uključe u ovu akciju kako bi svi zajedno dali doprinos da životni ambijent bude ljepši i uredniji.

Akcija čišćenja općine Ilijaš počinje u srijedu ispred Tržnog centra Bingo u 07:15 sati. Prisutni će biti i resorni ministar Enver Hadžiahmetović, pomoćnik ministra Muhamed Bekto, kao i predstavnici Općine Ilijaš, preduzeća i ustanova.

Radio AS