Grad Sarajevo uputio poziv ugostiteljima za zakup prostora na Bistričkoj stanici

Grad Sarajevo raspisao je javni poziv za prikupljanje prijava za davanje u zakup i korištenje dijela objekta Željezničke stanice Bistrik.

Riječ je o unutrašnjem prostoru površine 300 metara kvadratnih i vanjskom prostoru od 52 kvadrata.

U pozivu je navedeno da je prostor namijenjen za ugostiteljstvo (restoran i caffe sa baštom), a početna, minimalna, cijena zakupa iznosi 4.892 KM mjesečno bez uračunatog PDV-a.

Prostor (enterijer i vanjsko uređenje) se, obzirom da se radi o nacionalnom spomeniku, tematski mora povezati sa historijskim periodom izgradnje i korištenja objekta kako bi se posjetiocima prezentirao što autentičniji prikaz sveukupnog života građana Sarajeva na prelazu iz XIX u XX vijek.

Prijedlog uređenja odabranog ponuđača mora biti dostavljen u formi idejnog projekta sa tehničkim opisom i grafičkim nacrtima, kao i 3D vizualizacijom, u printanoj i elektronskoj formi i isti mora biti prihvaćen od strane zakupodavca.

Zakupodavac će imenovati posebnu komisiju koju čine stručna lica koja će ocijeniti prihvatljivost prijedloga. Građevinske i zanatske intervencije, u objektu i izvan istog, se ne mogu obavljati bez prethodne saglasnosti vlasnika objekta. Zelene površine oko objekta se ne smiju uzurpirati.

Sve informacije potrebne za prijavu mogu se pronaći ovdje.

Javno otvaranje ponuda izvršit će 25.05.2022. godine u 11:00 sati u prostorijama Grada Sarajeva u ulici Ćemaluša broj 9/III.

Radio AS