Hor Suncokreti 20. aprila će održati koncert ususret Danu planete Zemlje

Dječiji hor i pop rock škola Suncokreti ususret Danu planete Zemlje, organizuju koncert u JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo na Grbavici 20. aprila s početkom u 11 sati.

Tom prilikom žele pozvati sve svoje vršnjake da im se pridruže uz najljepše pjesme na veselju na kojem će svi zajedno proslavili ovaj dan i podići svijest o važnosti očuvanja prirode i okoline.

“Želimo da ponovo kroz pjesmu djeci od malih nogu usadimo plemenite vrijednosti i svijest o odnosu prema prirodi i okolini. Suncokreti će u saradnji sa osnovnom muzičkom i baletskom školom Novo Sarajevo, zajedničkim snagama uz lijepe melodije i plesne pokrete proslaviti ovaj dan, s ciljem prikupljanja sredstava za jedno drvo više na našoj planeti”, ističe Nedžad Merdžanović, dirigent hora.

Na ulazu u dvoranu će biti postavljena i kutija za donacije, od čijih sredstava će članovi hora kupiti drvo, koje će posaditi ispred centra 22. aprila u čast Dana planete Zemlje. Također važno je napomenuti da je ulaz na koncert besplatan, ali zbog limitiranog broja sjedišta je potrebno ranije preuzeti svoje ulaznice u prostorijama JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.

Projekat su podržali Vlada Kantona Sarajevo, JU Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo i Mediccinello. Dođite da zajedno našoj planeti poklonimo jedno drvo više pod sloganom “Jednom kad ne budem dijete, neka ovo drvo bude ponos planete”.

Radio AS