I ove godine besplatne članarine u Biblioteci Sarajeva za 750 građana Novog Sarajeva

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i direktorica JU Biblioteka Sarajeva Merima Lendo u odjeljenju “Biblioteka Sarajeva” u Dječijoj kući na Grbavici potpisali su Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava ovoj Javnoj ustanovi za finansiranje 750 besplatnih godišnjih članarina za građanke i građane, bez obzira na starosnu dob, koji imaju prebivalište na području ove općine.

Učlanjenjem u jedno od tri pozajmna odjeljenja koja se nalaze u ulicama Džemala Bijedića, Paromlinska i Dječija Kuća na Grbavici, građani stiču pravo korištenja usluga u svih šesnaest pozajmih odjeljenja sa kojima raspolaže JU “Biblioteka Sarajeva”.

Općina Novo Sarajevo već treću godinu izdvaja značajna sredstva za podršku rada JU “Biblioteka Sarajeva”, omogućujući građanima besplatne godišnje članarine. Tako je pravo na besplatne članarine u 2022. godini ostvarilo 666 građana, u 2023. godini uručeno je 1000 članarina, a ove godinem u skladu sa iskazanim potrebama, sredstva su obezbijeđena za 750 besplatnih članarina.

Direktorica Javne ustanove “Biblioteka Sarajeva” Merima Lendo istakla je kako je raduje činjenica da će, uz mješoviti bibliotečki fond zabavne i stručne literature, pa i one namijenjene za najmlađi uzrast, građani pronaći nešto najadekvatnije i ono što odgovara njihovom čitalačkom ukusu.

Radio AS