Taekwondo tim BiH o kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu

(Foto: N1)

Na kvalifikacionom turniru nastupat će Dinko Šegedin, Džejla Makaš, Petra Ždero i Haris Husić, od kojeg građani BiH očekuju najbolji plasman.

Haris Husić je na prošlim Olimpijskim igrama, koje su održane u Tokiju, osvojio izuzetno dobar plasman zauzevši peto mjesto i postavivši novi rekord za našu zemlju.

Za portal Klix.ba, Husić je izjavio:

“Drago mi je što sam u posljednjem periodu uspio sanirati neke povrede. Svi kažu da je na meni najveći pritisak, što i jeste istina. U prošle olimpijske kvalifikacije sam ušao kao najmlađi član tima i bio sam rasterećen jer niko nije očekivao mnogo od mene. Sada sam drugi nositelj, ali to ne mora ništa značiti jer postoje mnogi dobri borci koji nisu dobro rangirani. Ja ću iskoristiti to što znam da me se protivnici boje. Mi svi, kao članovi tima, ne smijemo izgubiti fokus zbog čega idemo u Sofiju, a to je plasman na Olimpijske igre.”

Kvalifikacije će biti održane 9. i 10. marta u Sofiji, a finalisti će osigurati plasman na Olimpijske igre. Svi naši predstavnici na borilišta izlaze u subotu.

Samir Šarić, član Predsjedništva Taekwondo saveza BiH, poručio je:

“Savez je u ovoj godini izdvojio više od 160.000 KM za naše sportiste. Inicijalno smo 20.000 KM uložili u ovaj olimpijski tim za četvero naših takmičara. Materijalno i finansijski, kao i sa opremom, sve im je obezbijeđeno, što im je bilo neophodno za pripreme. Vjerujem u ovaj naš tim i smatram da ćemo se u nedjelju vratiti ponosno”, prenosi Klix.ba.

Ena Kurtović