Izabrani organizatori naučnih skupova u oblasti zdravstva u KS

Nedavno je Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo raspisalo Javni poziv za sufinansiranje organiziranja naučnih skupova iz oblasti zdravstva na području Kantona Sarajevo u 2022. godini.

Komisija za provođenje postupka po pristiglim prijavama ovog ministarstva odobrala je četiri organizatora naučnih skupova koja su ispunjavala sve uslove propisane ovim javnim pozivom. U skladu sa tim, upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli novčanih sredstava.

Sa ministrom Vranićem ugovor su potpisali predstavnica Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu Elma Veljović, predsjednik Udruženja za razvoj medicinskih istraživanja Ismet Suljević, predstavnik Fakulteta zdravstvenih studija Univerziteta u Sarajevu Adnan Šehić, te predsjednica Udruženja studenata Medicinskog fakulteta u Sarajevu Ema Smajlović.

Ministarstvo zdravstva KS će sutra, 17. maja 2022. godine, objaviti još jedan Javni poziv za sufinansiranje organiziranja naučnih skupova iz oblasti zdravstva na području Kantona Sarajevo u 2022. godini.

Oglas će biti objavljen u Dnevnom listu i na službenoj web stranici Ministarstva gdje se može naći više informacija o ispunjavanju općih i posebnih uslova ovog javnog poziva, te preuzeti i prijavni obrazac.

Organizatori naučnih skupova iz oblasti zdravstva u Kantonu Sarajevo imaju mogućnost da ostvare pravo na sufinansiranje dijela troškova organiziranja ovih skupova.

Sredstva za ovu namjenu previđena su Budžetom Ministarstva zdravstva KS za 2022. godinu.

Radio AS