Nastavljaju se Dani otvorenih vrata petkom u Ministarstvu zdravstva KS

Ministarstvo zdravstva Kantona Sarajevo organiziralo je Dan otvorenih vrata svakog petka, u terminu od 8:00 do 10:00 sati, za sve zainteresirane građane. 

Resorni ministar, prof.dr. Haris Vranić i njegovi saradnici razgovarali su sa građanima o problemima sa kojima se susreću u oblasti zdravstva, kao i njihovim prijedlozima i rješenjima za poboljšanje zdravstvenih usluga u KS.

Ovim povodom, Ministarstvo zdravstva KS posjetilo je preko 50 naših građana.

I dalje, svi zainteresirani koji žele zakazati sastanak, mogu se javiti putem e-mail adrese mz@mz.ks.gov.ba.

Potrebno je da navedu kontakt-podatke i temu o kojoj bi se razgovaralo, nakon čega će iz Ministarstva biti obaviješteni o tačnom terminu sastanka. U obzir će se uzimati samo prijave putem navedenog maila.

Iz Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo poručuju kako je cilj nastaviti sa unapređenjem zdravstvene zaštite u Kantonu Sarajevo, te da se buduće aktivnosti i djelovanje planiraju u skladu sa stvarnim potrebama građana.

„U 2021. godini su realizirani brojni projekti, osigurana su sredstva za obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih ustanova, te je provedena najuspješnija kampanja vakcinacije u Bosni i Hercegovini, u okviru koje je vakcinisano više od 60 posto stanovništva KS, potpisani su kolektivni ugovori sa sindikatima u zdravstvu koji su donijeli značajna povećanja plaća. U ovoj godini, kada pandemija Covid-19 polako usporava, fokus Ministarstva zdravstva je na dodatnom osluškivanju potreba građana Kantona Sarajevo. U narednom periodu realizarat će se i veliki projekti – skrining programi ranog otkrivanja raka grlića materice, dojke, kolorektalnog Ca i melanoma, te nabavka savremenih mehatroničkih proteza za radno sposobne osobe sa invaliditetom u KS“, ističu iz ovog ministarstva.

Radio AS