Izmijenjeni režim saobraćaja za prvomajske praznike u Sarajevu, uvedena linija do Vrela Bosne

Kantonalno javno komunalno preduzeće GRAS objavilo je redove vožnje za predstojeće praznike. Zbog toga će biti uvedena i sezonska linija do Vrela Bosne, a u gradu će nakratko biti obustavljene neke linije zbog najavljenih prvomajskih protesta.

“Obavještavamo cijenjene korisnike da će se, zbog obilježavanja Međunarodnog praznika rada, u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. maja 2023. godine, javni gradski prevoz odvijati po prazničnoj, odnosno nedjeljnoj šemi rada”, navode.

Također, u ponedjeljak i utorak, 1. i 2. maja u funkciji će biti sezonska autobuska express linija 28e Ilidža Vrelo Bosne, koja će saobraćati u vremenu od 8:15 do 12:00 sati i od15:30 do 19:15 sati.

Obavještavaju korisnike i da će, u skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja KS, a zbog organizacije protesta u pokretu Sindikata radnika u trgovini i uslužnim djelatnostima BiH povodom Međunarodnog praznika rada, doći do privremene etapne obustave saobraćaja ulicama Zmaja od Bosne, Hiseta, Hamze Hume i Hamdije Kreševljakovića (od zgrade Institucija BiH do zgrade Parlamenta Federacije BiH), u ponedjeljak, 1. 5. 2023. godine, u vremenu od 8:30 do 8:55 sat. Doći će do kraćeg zastoja saobraćaja na autobuskim linijama 31e Vijećnica – Dobrinja i 41 Drvenija – Gornji Velešići, te trolejbuskog saobraćaja na linijama 102 i 107 koje saobraćaju za Jezero.

Radio AS