Javni doček Nove godine u Sarajevu: “Dubioza” nastupa sat prije ponoći, DJ na sceni od pola devet naveče

Grad Sarajevo finalizira posljednje pripreme za javni doček Nove 2023. godine. Sarajlije i goste glavnog grada će u “najluđoj noći” zabavljati “Dubioza kolektiv“ nastupom u 23 sata na stageu ispred Vječne vatre. Pravi muzičko-scenski spektakl otvorit će u 20.30 sati DJ, koji će zagrijati atmosferu pred nastup bh. kultnog benda.

Za gradonačelnicu Benjaminu Karić novogodišnja noć će biti svečarsko-radna. Obići će vatrogasce, policiju, Hitnu pomoć, apoteke, porodilište.

Kratko će se zadržati i na centralnom dočeku kod Vječne vatre, gdje će tačno u ponoć svim posjetiocima čestitati Novu godinu uz spektakularni vatromet.

U periodu od 20 sati 28. decembra 2022. do 12 sati 2. januara 2023. godine doći će do izmjene saobraćaja u ulicama Maršala Tita, Mula Mustafe Bašeskije, Kaptol, Ćemaluša, Kulovića, Dalmatinska, Mehmeda Spahe, Pruščakova, Alije Isakovića, Šenoina, Trampina i Radićeva.

Na dan 31. decembar Titova ulica će se postepeno zatvarati za pješake od 17.30 sati.

Posjetioci javnog dočeka Nove godine moći će pristupiti na koncert ispred Vječne vatre iz prilaznih ulica na kojima će biti postavljeni kontrolni punktovi: Pruščakova, Šenoina, Dalmatinska, Kulovića, te sa spoja Radićeve i Titove. Svi ostali ulazi će biti blokirani, uključujući i ulaz iz Ferhadije. Posjetioci će proći sigurnosnu kontrolu na ulazima koji se otvaraju u 19.30 sati.

Ulaz za VIP i PRESS je iz ulice Ferhadija i bit će vidno obilježen. Na ulazu će se vršiti kontrola od strane zaštitarske agencije. Prilikom ulaza obavezno je istaknuti akreditaciju, izrađenu za ovaj događaj.

Mole se građani na razumijevanje i strpljenje jer svima je, kako se navodi, u interesu da sve protekne u sigurnom okruženju i da još jednom potvrdi da je bh. glavni grad mjesto dobre zabave i druženja.

Napominje se da u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju KS, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva.

Tu noć će dežurati ekipe hitne pomoći na lokacijama: Kaptol, Dalmatinska, Alije Isakovića, Šenoina i Radićeva. Taxi štand u Radićevoj bit će izmješten na najbliži štand koji nije obuhvaćen izmjenom režima saobraćaja.

Građani su pozvani da što manje koriste privatna vozila, da bi se izbjegla nepotrebna gužva u saobraćaju, a i zbog činjenice da će parking prostori na lokaciji javnog dočeka, biti zatvoreni.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku Vlade Kantona Sarajevo i četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Ministarstva kulture i sporta FBiH i Turističke zajednice KS.

Radio AS