Predstava “Ime” će biti odigrana u petak u Pozorištu mladih Sarajevo

Predstava “Ime” će biti odigrana u petak, 29. aprila na sceni Pozorišta mladih Sarajevo.

U predstavi igraju Tatjana Šojić, Mirza Dervišić, Damir Kustura, Ajla Cabrera i Sanin Milavić. Adaptaciju teksta je radio Almir Imširević, scenografiju i kostime Lejla Hodžić, prijevod originalnog teksta Magda Cvjetković i Liliana Plevenš, a muziku je izabrao Admir Glamočak.

“‘Ime’, dramski tekst i filmski scenarij Matthieu Delaportea i Alexandre de La Patellièrea, je izvrstan predložak za pozorišnu predstavu. Porodična večera, na kojoj se ne pojede ništa, prijateljstva koja se raspadaju, skidanje maski i ogoljena ljudska lica. Ogoljena, ali ne onakva kakva uistinu jesu. Lica sa grimasom. Grimasa je smiješna, ali i opominje…”, kazao je Glamočak.

Adaptacijom originalnog teksta, situacija iz francuskog apartmana se prenosi u sarajevsko naselje.

“Gledamo ljude koje prepoznajemo. Tatjana Šojić, Damir Kustura, Mirza Dervišić, Sanin Milavić i Ajla Cabrera izvanrednim glumačkim umijećem igraju jednostavnu, angažovanu priču koja se događa danas. Ovdje! Gledaoci će se smijati. Ili neće. Nama je važno samo da budu dio naše priče”, zaključio je reditelj.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799. Cijena karte je osam KM, a za penzionere i studente iznosi pet KM.

Radio AS