Karić i Ademović u Vijećnici ugostili OK “Centar Ort”

Igračice i trener Odbojkaškog kluba “Centar Ort” Sarajevo Armin Bukvić bili su današnji gosti gradonačelnice Benjamine Karić i predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva Jasmina Ademovića u Vijećnici.

Naime, klub je u ovoj godini napravio zapažene rezultate koje su gradonačelnica i predsjedavajući Ademović pozdravili, ističući da će Grad Sarajevo, u okviru svojih mogućnosti, pružiti podršku njihovom radu.

“Zadovoljstvo nam je ugostiti naše odbojkašice i njihov vrijedni tim. Sarajevo je grad sporta i vi to svojim uspjesima i dokazujete. Želimo zajedno praviti sjajne rezultate, raditi na omasovljavanju i afirmaciji odbojke i biti dio Premijer lige BiH”, poručila je gradonačelnica Karić.

Podsjetimo, seniorska ekipa viceprvak je Superlige – grupa Jug. Juniorke su prvakinje regije, viceprvakinje FBiH i viceprvakinje BiH. Kadetkinje su prvakinje KS, prvakinje FBiH, uz osvojeno 3. mjesto na nivou države. Pionirke su prvakinje svoje regije, viceprvakinje FBiH i prvakinje BiH.

Osim toga, tri igračice kluba zabilježile su nastupe za nacionalni tim Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Gosti iz OK zahvalili su na srdačnom prijemu te Gradskoj upravi i Gradskom vijeću zahvalili na pomoći da klub opstane kao premijerligaški i na dostojanstven način nastavlja predstavljati Sarajevo i BiH.

Radio AS