Komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” večeras u NPS

U srijedu, 13. aprila u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena kultna komedija “Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama” autora Almira Imširevića, rađena prema motivima drame Jurislava Korenića i Reihana Demirdžića, u režijskoj postavci Admira Glamočaka.

U predstavi igraju: Vedran Đekić, Aleksandar Seksan, Milan Pavlović, Slaven Vidak, Aldin Omerović, Deni Mešić, Martina Mandek, Mona Muratović i Belma Salkunić.

Balet u tri čina “Žetva” kompozitora Borisa Papandopula, u koreografiji i režiji Edine Papo, bit će izvedena u četvrtak, 14. aprila 2022. godine, sa početkom u 19:30 sati.

Balet “Žetva” u tri čina, kompozitora Borisa Papandopula praizveden je 1950. godine, čime je obilježen početak rada sarajevskog Baleta. Nakon više od 70 godina, “Žetva” je ponovo na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo, ovoga puta u koreografiji i režiji Edine Papo, sa novim suvremenim čitanjem.

U predstavi igraju solisti i ansambl Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo.

Dramsku predstavu “Car Edip” dramatičara Sofokla, u adaptaciji i režiji slovenačkog reditelja Diega De Bree publika će moći pogledati u subotu, 16. 4. 2022. godine u 19:30 sati.

Predstava “Car Edip“ bit će titlovana na Engleski jezik.

U predstavi igraju: Izudin Bajrović, Mediha Musliović, Emir Fejzić, Dino Bajrović, Damir Čobo i Damir Mašić.

“Car Edip” je jedna od najznačajnijih antičkih grčka tragedija, prvi put izvedena oko 429. godine p.n.e. Pripada ciklusu triju tebanskih drama, kojem još pripadaju drame “Edip na Kolonu” i “Antigona”. Predstava je realizirana je u koprodukciji Narodnog pozorišta Sarajevo i Festivala MESS.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com ili putem web stranice: www.nps.ba. Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati. Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00 – 11:30 i 15:30 – 19:30 sati.

Radio AS