Općina Novo Sarajevo sufinansira nabavku specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera

Načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i v.d. direktorica KJKP “RAD” Vera Arnautović danas su potpisali Sporazum o sufinansiranju nabavke specijalnog vozila za pražnjenje podzemnih i zvonastih kontejnera na području općine Novo Sarajevo.

Ukupna vrijednost nabavke ovog specijalnog vozila je 380.000 KM, a Općina Novo Sarajevo ovim Sporazumom će sufinansirati nabavku sa 200.000 KM, dok će preostali dio sredstava obezbijediti KJKP “RAD”.

Načelnik Tanović je istaknuo kako je problem sa pretrpavanjem zvonastih kontejnera i zelenih otoka na području općine jedan od prvih problema s kojima se susreo kada je preuzeo dužnost načelnika.

Po njegovim riječima, najveći problem je bio nedostatak specijalnih vozila za pražnjenje zvonastih kontejnera, jer je samo jedno vozilo bilo u funkciji za cijeli Kanton Sarajevo, zbog čega se kontejneri nisu mogli redovno prazniti.

– Imajući u vidu da samo na području općine Novo Sarajevo postoji 120 zvonastih kontejnera, pokrenuli smo inicijativu nabavke ovog jednog vozila i evo zahvaljujući i Općinskom vijeću uspjeli smo izdvojiti iz Budžeta ova značajna sredstva – istaknuo je načelnik Tanović.

Općina Novo Sarajevo, u saradnji sa KJKP “RAD”, realizira niz projekata, a jedan od značajnijih je u završnoj fazi, a radi se o nabavci i postavljanju kanti za odvojeno prikupljanje otpada za individualne objekte na području padinskih mjesnih zajednica.

V.d. direktorica KJKP “RAD” Vera Arnautović zahvalila je Općini Novo Sarajevo na podršci u realizaciji vrijednog projekta, jer je ovo vozilo od velike važnosti za ovo preduzeće, budući da za područje Općine Novo Sarajevo trenutno nisu imali namjensko vozilo za pražnjenje zvonastih kontejnera, saopćeno je iz te Općine.

Radio AS