Koncert Sarajevskog gradskog orkestra u subotu na pozorišnom Trgu Susan Sontag

U okviru specijalnog programa “Kultura na ulice 2023!” u subotu, 16. septembra, na pozorišnom Trgu Susan Sontag sarajevska publika će moći uživati u koncertu Sarajevskog gradskog orkestra kojim će dirigovati maestro Fuad Šetić.

Svi koji budu prisutni imat će priliku čuti i uživati u simfonijskom repertoaru na kojem će se naći: B. Smetana “Vltava (Moldau)” iz ciklusa “Moja domovina”, A. Dvorak simfonija op. 95 br. 9, e mol – “Iz novog svijeta”, J. Brahms “Mađarski pleso” br. 21.

“Posebna nam je čast započeti našu treću sezonu upravo na festivalu ‘Kultura na ulice 2023’, jer su credo festivala i credo orkestra zapravo isti – umjetnost i kultura pripadaju i dio su svakog savremenog čovjeka. U orkestru na ovom koncertu sviraju umjetnici iz Ujedinjenog Kraljevstva, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine. Publika će slušati zahtjevan, ali vrlo slušan i omiljen, simfonijski repertoar.

Pored festivala KNU 2023, na podršci zahvaljujemo Ambasadi Ujedinjenog Kraljevstva u BiH, Vladi Kantona Sarajevo, te posebno Univerzitetu u Sarajevu – Muzičkoj akademiji i dekanu, profesoru Sijariću”, izjavio je maestro Fuad Šetić.

Radio AS